Bryllupsmesse i Forum 19.-20. januar 2019

Kom med til bryllupsmesse i Forum 19. – 20. januar 2019 (11-17) og få information om, hvad det egentlig betyder at blive gift.

Vi har indgået et samarbejde med Danmarks største arrangør af bryllupsmesser – bryllup.dk (tidligere Den Store Dag), da vi mener, det er vigtigt, at nye par danner sig et overblik over konsekvenserne af at blive gift.

Du kan finde en oversigt over byer og datoer her bryllupsmesser i Danmark.

Men det er også vigtigt at vide, hvordan man sikrer hinanden, hvis man lever i et parforhold og har købt bolig sammen eller fået barn, mens man planlægger at blive gift.

På messen kan du derfor bl.a. få information om

Ægtepagt (der skaber særeje i Jeres ægteskab) kan være vigtigt for selvstændige eller hvis der er stor forskel i Jeres formue.

Samlivskontrakt/samejeoverenskomst (for ugifte par) så har man aftalt, hvad der sker, hvis man pludselig ikke længere skal være sammen, (minder meget om en ægtepagt).

Testamente (er det vigtigt, når man bliver gift?) Det er for de fleste mere vigtigt, indtil man er blevet gift. Når man er blevet gift, er det en god idé for at sikre ægtefællen bedst muligt, men også for at hjælpe børnene bedst muligt, hvis man skulle dø, før de er blevet voksne.

Uden testamente vil en arv blive udbetalt, når arvingen bliver 18 år, hvilket stiller store krav til den unges modenhed. Det kan derfor være en stor fordel, at båndlægge børnenes arv til de bliver eksempelvis 24 år (25 år er max.).

Det kan evt. kombineres med et børnetestamente, hvor man anbefaler én eller flere, som man finder bedst egnet til at tage vare på børnene, hvis begge forældre skulle dø i en trafikulykke.

Husk også at uskiftet bo er kun for ægtefæller – ikke for samlevende par. Når man er blevet gift, har man ret til at sidde i uskiftet med sin og ægtefællens fælles børn, men man har ikke ret til at sidde i uskiftet bo med ægtefællens børn fra tidligere forhold, det kræver et samtykke fra den pågældende arving.

Samtykke til at sidde i uskiftet bo, er nødvendigt, når man har børn fra tidligere forhold, da man som ægtefælle kun har ret til at sidde i uskiftet bo med fællesbørnene og ikke med førstafdødes børn fra tidl. forhold.

Så kig forbi messen og bliv lidt klogere på din situation.

Vel mødt.